Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

22 Maj 2012, 07:41:28 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Letenje je jedini istinski nov osecaj koji je covek postigao u novijoj istoriji
~James Dickey

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Letachka solidarnost  (Pročitano 325 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Zligor
Čovek-Lav ptica

Van mreže Van mreže

Model: Boomerang 16, dhv 7
Marka: Gin tonik

« poslato: 05 Maj 2009, 01:17:22 »

A jbg Djole, ne pise niko izvestaj za subotu jer su nazalost bile i 2 ozbiljne nezgode.
Znas za Gorana sto mu je napukao prsljen kad ga je vetar prevukao, to sam ti rekao telefonom kad smo se culi kad sam sleteo. Pao je na put negde kod crvenog krsta, udario u bedem pored puta. 2 meseca apsolutnog mirovanja plus rehabilitacija. Uzas!
Nego ova druga nezgoda, jos ne mogu da dodjem sebi, bas mi je krivo sto nisam uradio ono sto sam odmah pomislio da treba a sto sam i krenuo da uradim, ali sam posle par minuta mislio da je ipak sve u redu. Elem, neki zmajar je poleteo sa kule, gledao sam ga sa 900m. Nije navatao visine pa je krenuo na desant. Tu sam prestao da obracam paznju, skoncentrisao se na svoj let i krenuo napred u vetar. Za 5 min bio sam negde iznad JAT-a na 500m i pogledam dole i vidim ga kako slece par livada dalje. Ugao iz kog sam ja to video nije mi dao bas preciznu sliku koliko je to pregrubo sletanje bilo, ali sam znao da je dosta brzo sleteo, zaustavio se u mestu previse naglo i zmaj se nabio nosem u zemlju. Napravim usi i gurnem pun spid da bih sto brze probio vetar i spustio se do njega. Isao sam tako napred nekih 2 min i gledao hoce li se pilot pojaviti, ali nista. Onda 50m ispred sebe vidim drugog paraglajderistu kako se penje u stubu na mojoj visini i pocnem da razmisljam: ja nisam poneo stanicu, on jeste, to znam sigurno. Da se nesto desilo on bi znao ili cak mozda i video. Vec bi sishao dole. Gledali su sigurno svi sa kule, zvali bi ga da se spusti do coveka da pomaze. Proslo je 30 sekundi, pogledam dole a zmaj izvrnut naopacke. Visoko sam pa ne vidim pilota, razmisljam valjda je polegao zmaja tako zbog jakog vetra, a koji sam kreten, znam da se to tako ne radi! Ili valjda sam previse zeleo da sve bude u redu pa sam sebe ubedio da je sve u redu. Strasno mi je krivo zbog takvog kretenskog rasudjivanja. Onda sam i ja usao u stub i dok vrtimo zajedno razmisljam kako bi, i da se nesto desilo, hitna pomoc stigla pre mene. Ako radim spiralu ili b-stol vetar ce me vratiti do kule pa onda opet treba probijati napred. Izvrteli smo taj stub, ovaj je otisao na prelet, a ja sam se smrzao pa sam oborio visinu i vratio se do kule i nastavio da jedrim. Nema nikog na kuli! Mislio sam da je Voja odveo ucenike na Jablanku, a oni su ustvari svi bili otisli u bolnicu zbog Gorana. Jos sat dva sam ja leteo tako i uzivao ne znajuci sta se sve dogodilo. Zmajar je polomio obe ruke i 20 min je pokusavao da izadje iz sistema. Bio je na sred livade, niko nije cuo zapomaganje. Nije imao stanicu, a mobilni verovatno nije ni mogao da dohvati u takvom stanju. Nemam pojma ko je dosao po njega ni kako su ga izvukli i odvezli u bolnicu.
Ljudi, ako ikad sumnjate da je neko u problemu, sletite do njega. Bolje sleteti i pruziti pomoc coveku, lako ce se posle naci retransport u slucaju da pomoc nije bila potrebna. Ako imate stanicu, zovite, javite sta se desilo. Pa mogao je covek umreti! Ceo zivot bih razmisljao kako sam mogao da pomognem a nisam Embarrassed
Sačuvana

Potpuno je isto kao i kada si bio dete i sanjao da letis.
Sada je jedina razlika u tome sto se probudis i znas da stvarno mozes Smiley
Zligor
Čovek-Lav ptica

Van mreže Van mreže

Model: Boomerang 16, dhv 7
Marka: Gin tonik

« Odgovor #1 poslato: 05 Maj 2009, 01:18:36 »

A nisam trebao ovo da pisem, otkud znam Undecided
Sačuvana

Potpuno je isto kao i kada si bio dete i sanjao da letis.
Sada je jedina razlika u tome sto se probudis i znas da stvarno mozes Smiley
wizz
Roda

Van mreže Van mreže

Model: summit2
Marka: up

« Odgovor #2 poslato: 05 Maj 2009, 07:06:22 »

Ne, nisi u pravu! Bas je dobro ovo i ovako pisati. Svi znamo da se ponekad malo vishe opustimo i zaspimo? Djole, SVAKA CHAST BATO!!!
Bog ti dao sto vishe ovakvih dana! Smiley
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!