Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

22 Maj 2012, 07:36:42 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: JuventusVentus Paraglajding portal www.juventusventus.org/pg

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Daj mi krila jedan krug...  (Pročitano 1436 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
srle69
Galeb
**

Van mreže Van mreže

Model: Epsilon 4
Marka: Advance

« poslato: 17 April 2009, 01:08:36 »

Cao svima,
evo i mene na forumu,
Zovu me Srle, iz Petrovca na Mlavi sam. U blizini su mi Homoljske planine i cuveni vrh "Krilas" sa koga se lepo leti a i zimi Cheesy. Ah, ta zelja, oduvek me je vukla visina (visok sam 177cm Undecided, i sve sto leti (posebno pilici ako su dobro peceni Tongue). Nije mi se dalo da postanem pilot, ali nisam odustajao nikada. Leteo sam za svoje tesko zaradjene novce 20-tak sati na Cesni 172 u Vrsackoj pilotskoj akademiji i jako mi je lepo islo savladavanje tog zanata. Ali rodi mi se dete,zena poce sve cesce da zanoveta za bundu,cipele,letovanje,zimovanje... i ja se prizemljih.
Odavno merkam paraglajdere,te hocu - te necu - te ne mogu... I evo, resih se konacno da se malo vise pozabavim ovakvim cudnim letecim sarenim najlon kesama koje su negde usput pokupile coveka. Leteo sam vec u tandemu i bas je poseban osecaj, nema veze sa avionom.
Inace, imam 40 godina i bavim se svim i svacim. Radim u kulturi kao fizikalac,ton majstor,scenski majstor,pozorisni kompozitor, glumac-amater, prodavac ulaznica,zalepljivac plakata,snimatelj audio reklama,vozac,perac,cistac i kozna jos sta. Uz to sam jos i moto bajker, muzicar (klavijaturista),sudija auto trka i dezurni krivac kada se komsijama pokvari auto ili pukne guma ispred moje kuce.
Ne slusam narodnjake kad ne moram,a moram cesto jer radim sa ozvucenjem u Domu kulture.Pusim,pijem kada je to dozvoljeno i kada ne vozim nista i manijakalno i cesto buljim u ekran kompjutera od kada imamo ADSL internet.
Pocinjem da se ucim da letim bez motora i benzina,ali mi nekako bas ne uspeva,jer cesto moram kolima ili motorom do terena za vezbanje paraglajdinga. Kako god okrenes,neko gorivo ipak mora da se trosi.
Tezak sam 83 Kg a dobio sam krilo za vezbu koje nosi od 90-120 Kg, pa sad vi vidite kako mi je. Ali dobro,to nije za letenje vec za vucenje po livadi i mrsenje kanapa. Auh,sto se brzo iznerviram kada ne znam odakle da pocnem da razmrsujem cvorove i sto ih vise razmrsujem oni se sve vise upredaju na drugoj strani. Ja ne znam kako drugi,ali ja od 4 sata pokusavanja podizanja krila, 3 sata razmrsujem kanape,45 minuta pusim da se smirim od nerviranja, 10 minuta pakujem krilo, a samo 5 minuta pokusavam da ga podignem. Ne znam, jel to mozda u pocetku tako i treba, ili sam ja prirodno obdaren da pomrsim racune u svemu za sta se uhvatim? (ovo drugo je konstatacija koju mi cesto prikacinje moja zena)
Sve u svemu, ne dam se,bice valjda nekog vremena kada cu i poleteti, samo ne znam koliko bas tacno treba ugaziti detelina,zitista i livada i od koliko gazda imanja treba na vreme uteci da bi postao paraglajderista.
Nadam se najboljem...   
Sačuvana

Daj mi krila jedan krug !
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« Odgovor #1 poslato: 17 April 2009, 01:24:49 »

Dobro nam došao Srki,
Moram odmah da te pohvalim na odlično komponovanom prvom porukom Cheesy Odmah da ti damo +1 karmu ...
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
simplyfly
Galeb
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 17 April 2009, 09:03:29 »

O vidi vidi nista novo o mrsenju kanapa a ja sam ih toliko mrsio da nisam imao drugogo resenja nego da raskacujem kanape od risera i jedan po jedan ih odmrsujem i slozim na mesto gde su prikaceni na krilo pa ih polako vracam na risere hehehe u pocetku jeste tesko ali koliko god da se mucis sad kad jednom poletis bice ti pet puta sladje !!!

ps. a poleteces sigurno jer to je najmanji probem.
« Poslednja izmena: 17 April 2009, 09:05:00 simplyfly » Sačuvana
Zligor
Čovek-Lav ptica

Van mreže Van mreže

Model: Boomerang 16, dhv 7
Marka: Gin tonik

« Odgovor #3 poslato: 17 April 2009, 12:36:35 »

Pozdrav cika Srki Smiley Dobro dosao.
Ima jedna vrlo bitna fora kod razmrsavanja kanapa. Uvek, koliko god da je umrseno, trba glajder na zemlji razvuci sto je vise moguce i tek onda razmrsavati. Ako je samo zguzvan u ruzi ili na gomili, posao je uzaludan.
Desavalo se da skinemo glajder sa drveta i tada kanapi izgledaju kao da jedino proizvodjac moze da ih razmrsi, ali cim se razvuce koliko cvorovi to dozvoljavaju, prodje 5 minuta i vec moze da se leti Smiley
Sačuvana

Potpuno je isto kao i kada si bio dete i sanjao da letis.
Sada je jedina razlika u tome sto se probudis i znas da stvarno mozes Smiley
Miki
Roda

Van mreže Van mreže

Model: Edge
Marka: UP

« Odgovor #4 poslato: 17 April 2009, 22:14:27 »

zdravo Srki ja sam ostareo na Krilasu, kad je sever i neradan dan tamo smo Rodja, pola Pozarevca i ja. A tu ti je i Stajka iz Bistrice on je tamo glavni za okupljanje, i jos kojekakve gluposti. Ako zelis da ides sa nama javi se na ovo cudo, pa da idemo.
Sačuvana

For once man has tasted flight he will forever walk the earth
with eyes turned skywards.
For there he has been and there he longs to return.
srle69
Galeb
**

Van mreže Van mreže

Model: Epsilon 4
Marka: Advance

« Odgovor #5 poslato: 18 April 2009, 13:39:01 »

E, brate, Miki,
daleko sam ja jos od Krilasa, ceka me prvo puno sati hendlovanja krila na zemlji,necu da zurim,dosta se jos plasim,tek se upoznajem sa opremom...
A da idem sa vama to je OK,uvek se moze nesto novo nauciti i samo dok gledas. Ovih dana treba da uzmem opremu, doduse,dobio sam neko krilo za vezbu ali mi nije bas odgovarajuce pa se namucih ziv. Nisam jos uspeo da ga podignem ko svet. najvise me nervira sto zivim u brdovitim krajevima a nikako ne mogu da nadjem pogodan teren za prve korake i ucenje. Obilazio sam ovih dana brda i skoro da nisam nasao nista zgodno. Ili je detelina,ili je poorano,ili je trnjak,a malo onih koji su pogodni nisu u pravcu vetra i imaju uglavnom smer ka cistom istoku,bez veze...
U svakom slucaju,hvala na pozivu,videcemo se sigurno.
Pozdrav
Sačuvana

Daj mi krila jedan krug !
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!