------ Molim vas pogledajte i odgovore na temu kako bi videli promene termina i mesta ------
Ladies and gentlemen

,u PETAK i SUBOTU 27og i 28og marta, paraglajding skola JAT u saradnji sa instruktorima i akro pilotima iz Ceshke, organizuje kurs o upotrebi rezervnog padobrana, tj okacice sajlu izmedju 2 drveta

Bio sam na kursu prosle godine u ovo vreme i moram priznati da se isplati dati 1200din koliko ce kurs i da kosta, jer za ta dva dana svi nauce proceduru pakovanja i prepakivanja rezerve, a vrlo je bitno i steci osecaj potrebne snage za povlacenje rucice rezerve i steci refleks za to, kako u nezgodnim situacijama zbog panike i neznanja ne bi gubili vreme razmisljajuci i oklevajuci, vec sve odradili u sto kracem vremenskom periodu, hirurski precizno

Sajla duzine 100m - 150m pod nagibom ce biti okacena izmedju 2 visoka drveta, postavice se rampa za startovanje, i slede spustanja na koloturi dok ste vezani u sistem, simuliranom brzinom leta (oko 30 km/h). Cim se dobije potrebna brzina, izbacuje se rezerva koja ce se otvoriti u narednih 30m - 50m i zaustaviti vas na sajli, ako je dobro spakovana. Ako nije, desice se kao i meni i jos nekima prosle godine, da se slepljena rezerva (od godinu dana neprepakivanja) vuce za vama i jako sporo razmotava i otvara, tako da sledi udar u granicnik na kraju sajle sa nekih 20 km/h i jako dobra ljuljaska (zavoleo sam akrobatiku od tog momenta

) i kasnije prepakivanje rezerve. Sve je to bezbedno i nema opasnosti od povredjivanja. Chesi taj kurs odrzavaju stalno po svim evropskim zemljama. Ljudi su proletos za jedan dan stizali i po 5 puta da prepakuju rezervu i iznova odu na sajlu.
Zaboravio sam reci da se kurs odrzava u spomen parku Jajinci (opstina rakovica), to je nekih 5 km od banjice avalskim putem sa leve strane.
Za informacije zovite mog cenjenog instruktora letenja Voju na 063/353177 ili se samo pojavite u PETAK ili SUBOTU od 10, 11 sati ujutru.
S postovanjem:
Vash Brabonjak