Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

22 Maj 2012, 07:20:59 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Letenje je jedini istinski nov osecaj koji je covek postigao u novijoj istoriji
~James Dickey

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Kurs o upotrebi rezervnog padobrana  (Pročitano 648 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Zligor
Čovek-Lav ptica

Van mreže Van mreže

Model: Boomerang 16, dhv 7
Marka: Gin tonik

« poslato: 25 Mart 2009, 23:08:50 »

------ Molim vas pogledajte i odgovore na temu kako bi videli promene termina i mesta ------

Ladies and gentlemen Smiley ,u PETAK i SUBOTU 27og i 28og marta, paraglajding skola JAT u saradnji sa instruktorima i akro pilotima iz Ceshke, organizuje kurs o upotrebi rezervnog padobrana, tj okacice sajlu izmedju 2 drveta Cheesy
Bio sam na kursu prosle godine u ovo vreme i moram priznati da se isplati dati 1200din koliko ce kurs i da kosta, jer za ta dva dana svi nauce proceduru pakovanja i prepakivanja rezerve, a vrlo je bitno i steci osecaj potrebne snage za povlacenje rucice rezerve i steci refleks za to, kako u nezgodnim situacijama zbog panike i neznanja ne bi gubili vreme razmisljajuci i oklevajuci, vec sve odradili u sto kracem vremenskom periodu, hirurski precizno Smiley
Sajla duzine 100m - 150m pod nagibom ce biti okacena izmedju 2 visoka drveta, postavice se rampa za startovanje, i slede spustanja na koloturi dok ste vezani u sistem, simuliranom brzinom leta (oko 30 km/h). Cim se dobije potrebna brzina, izbacuje se rezerva koja ce se otvoriti u narednih 30m - 50m i zaustaviti vas na sajli, ako je dobro spakovana. Ako nije, desice se kao i meni i jos nekima prosle godine, da se slepljena rezerva (od godinu dana neprepakivanja) vuce za vama i jako sporo razmotava i otvara, tako da sledi udar u granicnik na kraju sajle sa nekih 20 km/h i jako dobra ljuljaska (zavoleo sam akrobatiku od tog momenta Smiley ) i kasnije prepakivanje rezerve. Sve je to bezbedno i nema opasnosti od povredjivanja. Chesi taj kurs odrzavaju stalno po svim evropskim zemljama. Ljudi su proletos za jedan dan stizali i po 5 puta da prepakuju rezervu i iznova odu na sajlu.
Zaboravio sam reci da se kurs odrzava u spomen parku Jajinci (opstina rakovica), to je nekih 5 km od banjice avalskim putem sa leve strane.
Za informacije zovite mog cenjenog instruktora letenja Voju na 063/353177 ili se samo pojavite u PETAK ili SUBOTU od 10, 11 sati ujutru.
                                                                                                                                                                                         S postovanjem:
                                                                                                                                                                                         Vash Brabonjak Cheesy

« Poslednja izmena: 27 Mart 2009, 01:56:46 juventus » Sačuvana

Potpuno je isto kao i kada si bio dete i sanjao da letis.
Sada je jedina razlika u tome sto se probudis i znas da stvarno mozes Smiley
JohanPlavi
Galeb
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 26 Mart 2009, 15:27:13 »

xaxaaa pa ja zivim tu na 1 km Cheesy
Ljudi tamo je super za rostiljanje tako da se moze spojiti lepo i korisno,vidimo se tamo!
Sačuvana

ne zelim da budem milioner....Samo zelim da zivim kao jedan od njih....
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« Odgovor #2 poslato: 26 Mart 2009, 16:59:39 »

Odlično, ja ću se potruditi da se pojavim tamo u nedelju - jer sam do tada u Nišu.

Molio bih da NEKO od forumaša napravi "dokumentarac" o tom bacanju rezerve i prepakivanju iste. Slike, tekst a bilo bi odlično i video snimak. Ko bude hteo da snima može da uzme moju kameru(do petka/sutra ujutru sam u Bg). Možemo se i naći negde u okolini Vukovog spomenika.

Nadam se da se vidimo u nedelju.
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
Zligor
Čovek-Lav ptica

Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 26 Mart 2009, 18:06:18 »

Majsor Djole, pravicu ja klipove spustanja na sajli sa mojim fotoaparatom, a snimiti celo pakovanje rezerve, hm, trebala bi kamera za to, traje min 20 minuta.
Ajd cucemo se, odoh sad kod Voje na sastanak.
Sačuvana

Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

Model: Factor
Marka: Nova

« Odgovor #4 poslato: 26 Mart 2009, 23:20:56 »

Za sada je mesto odrzavanja kursa Kalemegdan kod Nebojsine kule. Ako bude neke promene znace se sutra do 12h.
Sačuvana

"Aeronautics was neither an industry nor a science, it was a miracle";
http://gpspress.com/
Zligor
Čovek-Lav ptica

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 26 Mart 2009, 23:27:29 »

I to promenjen termin, umesto u subotu i nedelju, bice u petak (sutra) i u subotu.
Frka panika!!! Cheesy
Ja sam sutra ceo dan na poslu tako da mogu doci samo u subotu. Za sve informacije najbolje zovite Voju ili Pumbu.
« Poslednja izmena: 26 Mart 2009, 23:30:53 Brabonjak » Sačuvana

JohanPlavi
Galeb
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 27 Mart 2009, 00:42:37 »

Drustvo recite mi gde se moze kupiti platno za krpljenje glidera? koliko to kosta i jel prodaje neko od onih koji dolaze na kurs,pa da tamo izvrsimo primo-predaju ?  Smiley
Sačuvana

Zligor
Čovek-Lav ptica

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 27 Mart 2009, 01:29:31 »

Joj, stvarno ne znam ko to prodaje, mada moguce je i da Chesi imaju, da su poneli sa sobom.
Ja cu u subotu pored voznje na sajli i da pazarim novu rezervu od njih, posto je ova moja matora i nije paraglajderska nego padobranska pa se jako sporo otvara na malim brzinama.
Mislim da su poneli jos neke opreme za prodaju sa sobom, a i sigurno imaju samolepljive trake za krpljenje krila s obzirom da su u pitanju akrobate Smiley
Otidni pa vidni Smiley
Sačuvana

JohanPlavi
Galeb
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 27 Mart 2009, 13:58:44 »

Ok,a sta je na kraju ispalo subota,jel se zna tacan termin??
Sačuvana

Ivy in the sky
Orao

Van mreže Van mreže

Model: Rush
Marka: Ozon

« Odgovor #9 poslato: 27 Mart 2009, 15:32:47 »

danas(petak) i sutra(subota) na Kalemegdanu,negde kod Nebojshine kule
sutra od 9ujutru
Sačuvana

Zivot je lep!!
Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 27 Mart 2009, 21:19:52 »

Danas smo se lepo druzili i bacali rezervice, sutra nastavljamo. U nedelju nema kursa, tj. sutra se zavrsava. Mesto: ispod opsevatorije na Kalemegdanu, pocetak 9h ujutro. Dodjite, da se spustamo niz sajlu, druzimo, i ponaucimo nesto. Pozdrav svima, odo da odmaram.
Sačuvana

Pumba
Urednik foruma

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 29 Mart 2009, 19:23:45 »

Kurs je bio extra, puno zabave, puno rezervi, prosto ih jos vidim pred ocima kako se otvaraju jer sam dva dana lansirao ljude sa brda ne zna im se broja. Nemam neke posebne fotke, drugi su vise slikali pa neka me dopune.

* P1000131.JPG (145.09 KB, 980x735 - pregledano 68 puta.)
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!