Coa drugari,
Juče smo se uputili Boka, njegova devojka i ja na Rajac u nadi da letimo i malo vozimo daske. Izlet se isplatio u potpunosti sa oko 60minuta u vazduhu...
Krenuli smo iz Železnika oko 9h. Put pod noge i posle sat vremena stigli smo do podnožja. Morali smo da montiramo lance jer je put bio skoro zavejan. Kolima smo došli do iznad odmarališta gde se isti završavao snežnim smetom od metar

naravno obradovali smo se ogromnom količinom snega ali smo i shvatili da dolazak do starta uopšte neće biti jednostavan. Greškom smo izabrali duži put misleći da ćemo brže stići, hehe, trebalo nam je oko 45minuta da se dočerupamo do mesta poletanja. Usput smo iskoristili snowboard da spustimo jedan deo puta ali s obzirom da smo imali po 20kg opreme na leđima, sneg dubok i neutaban i preblagi nagib spustili smo se samo pedesetak metara.
Na startu je bio jedan deo gde je vetar odneo sneg pa smo tu počeli da se pripremamo. Vetar konstantan oko 4-5m/s odličan za jedrenje. Letenje je bilo izvrsno ali hladno. U jednom trenutku je počeo i da veje sneg. Verovali ili ne neka vrsta termike je bila prisutna, stubovi/baloni su dizali i do 2m/s pa se moglo izaći i do 830m visine. Dizanje je držalo čak i na nekim mestima daleko od padine iznad doline. Posle sat vremena u vazduhu ja sam odlučio da iskoristim priliku i visinu kako bi se dočepao do kola i poštedeo dugog pešačenja kroz smetove. Prava uživancija iako sam ćelu noć sinoć drhtao kolko mi je hladnoća ušla u kosti

- Vredelo je.
Evo snimka - nije neka montaža ali nisam ni ja montažer ...
U prilogu i slike, pozz
Djole