Paraglajding, druženje, skijanje, zezanje :D

07 Februar 2012, 21:28:17 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Nova mogućnost - dodajte vaš SKYPE nalog u profilu. Povežite se sa forumašima...

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Pozdrav svim letacima i onima koji bih to zeleli da postanu  (Pročitano 4820 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
live to fly
Čovek ptica

Van mreže Van mreže

Model: Electron
Marka: Ozon

« poslato: 25 April 2007, 18:31:03 »

Puno pozdrava od buduceg letaca iz Novog Sada.Imam 28 god i vec se par godina lozim na paraglajding a nikako da uradim nesto konkretno u vezi sa tim.Ozenjen sam imam klinca tako da pare koje su predvidjene za obuku uvek pobegnu na neku drugu stranu.Pre odredjenog vremena sam upoznao jednog momka iz Kos. Mitrovice koji se doselio u NS i koji ima skolski paraglajder i sa njim leti vec 3 god na Kosovu ali nikada nije imao neku strucnu obuku ili instruktora dok je ucio.Tek se kasnije upoznao i leteo sa nekim likovima i instruktorima iz Kraljeva i sa juga Srbije.Odlucio sam da prve korake napravim sa njim na Titelskom bregu.Danas smo bili i nije nam se nasmesilo lepo vreme.Vetar je bio malo jaci nego sto je receno u provnozi na netu ali su zato u vezi kise bili skroz u pravu.Dosta smo dugo trazili i mesta sa kojih inace lete letaci iz BGa.Pa smo na kraju zavrsili kod Mosorina i bilo je tacno onako kako si opisao u rubrici o terenima.Citam da ste napravili i neki start kod Vince.Odlicno i imate svu nasu podrsku.Vidim da ste svi opusteni likovi i odlicna ekipa za letenje.Pitali smo se dali bih bilo ok nekada da idemo sa vama na taj start kod vince ili kada budete isli na Titelski breg?Voleli bih da nesto naucimo od vas.Mozda zajedno i zajedrimo.Nadam se da vam nesmeta cinjenica da sam ja tek pocetnik a on da nema zavrsenu obuku ali ima iskustvo.Nas dvojica bih naravno nosili njegovo krilo i opremu i nebih ste imali nikakvu obavezu prema nama.Dugo sam cekao da dodjem u priliku da poletim i ispunim svoje snove koje sanjam od detinjstva i sad mislim da nikada nisam bio blizi tome.Naravno da planiramo da zavrsimo obuku u jednom od registrovanih klubova ali tek kada se bude skupilo 500 evrica za obuku a dotle na divljaka.Ako si nasao razumevanja za nase molbe.I mislis da vec nesto mozemo da se dogovorimo i da ce se vertigo i ostatak ekipe sloziti da ponekad letimo sa vama slobodno objavi ovu moju poruku na forumu u rubrici u koju ti mislis da pripada.Puno pozdrava iz ravne Vojvodine od sanjara.

Zivi da bih ostvario svoje snove ili si ziveo nizasta.I covek bez snova je kao i ptica bez krila.Malo budisticke mudrosti Smiley
live to fly
Čovek ptica

Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 25 April 2007, 21:02:01 »

Kao sto sam primetio vertigo je jedan od prvih letaca na ovom sajtu.Veteran.Cestitamo na novom krilu.Videlo se koliko si odusevljen cim si poleteo u samo predvecerje.Puno srece i puno sati da naletis sa njim.Sto se tice obuke,ja se sada pouzdam u Slobu (mog ortaka),tebe,Djoleta,Milicu,Zorana...Sloba leti vec 3 god tako da momak nesto i zna.ali nam to neznaci mnogo bez vas.Tako da se nadamo skorom susretu i naravno letenju.Javite se kada se budete vracali iz subotice ili cemo mozada mi vec doci tamo jedan dan da vas obidjemo.Kontakt telefon cu poslati juventusu.poz i plavo nebo.a ako neko i ucestvuje na tom prvenstvu zelim mu srecu.
Sačuvana

Zivi da bih ostvario svoje snove ili si ziveo nizasta.I covek bez snova je kao i ptica bez krila.Malo budisticke mudrosti Smiley
rapid
Pingvin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 11 Septembar 2007, 12:08:36 »

Pozdrav svima,
ja sam od ovih drugih iz naslova teme.
pa bih zeleo da mi pomognete kako da postanem(da se pridruzim) ovim iz prvog dela naslova(letacima).
Gde i kako proci obuku, kako i gde nabaviti krilo i na kraju ono sto je pored velike zelje(strasti) za letenjem druga bitna stvar a to je druzenje.
Nadam se pomoci od svih clanova a najvise letacima iz okoline Branka i Live to fly!
Pozdrav jos jednom
Sačuvana
Sale
Orao

Van mreže Van mreže

Model: Vista
Marka: APCO

« Odgovor #3 poslato: 11 Septembar 2007, 12:33:14 »

Za pocetak se fokusiraj na obuku. Kupovina opreme je korak na koji se odlucujes nakon sto se upoznas sa letenjem i klasifikacijom opreme. Sto se tice obuke, mozes da se obratis Onodi Miklosu iz Subotice 063/590-823 i da se raspitas koji su uslovi kod njega, a ako ti je zgodnije da ides do Vrsca i tamo radis obuku obrati se Voji 063/353-177. Miklos dolazi i na Titelski Breg, ali najvise radi obuku i letenje iz vitlovanja na terenima oko Subotice, dok je Voja uvek u Vrscu. Ima jos njih koji rade obuku, ali mislim da ti ova dvojica najvise odgovaraju. Pre, a i za vreme obuke koristi maksimalno ovaj forum i linkove koje ces na njemu naci da citas sto vise o letenju i o meteorologiji. Moj ti je najdobronamerniji savet da obuku ne pokusavas da radis po sistemu "uradi sam" niti da se oslanjas na neproverene instruktore, jer to nosi suvise rizika, a i drasticno produzava vreme ucenja. Osim toga skole letenja imaju opremu za obuku, tako da ne moras nista da kupujes dok ne stasas u letaca, a uz prosecnog instruktora prve letove mozes da napravis vec nakon 4-5 dana obuke. Prema tome samo strpljivo i promisljeno i uzitak je zagarantovan
Sačuvana

Cheesy
JuVentus
Administrator

Van mreže Van mreže

Model: Ares
Marka: Sky Paragliders

« Odgovor #4 poslato: 11 Septembar 2007, 21:48:25 »

Cao Rapid(ne znam ti pravo ime Smiley ),

Sale je rekao glavno:
-Pamet u glavu DOBRA OBUKA JE ZLATA VREDNA.

Jedna stvar koju zelim da dodam svemu ovome je da se prvo povezes sa NS-ovcima i da odesh sa njima jednom na teren da gledash i da probash dizanje krila - NA RAVNOM!!

Posto sam siguran da ce ti se to svideti onda da pozovesh ove razne instruktore i shkole. Dakle tu su, prethodno pomenuti VOJA i MIKI, a takodje postoje i BUJKE, GUGI(najjachi LIK-INSTRUKTOR-LETACH u Srbiji) .... ima ih josh... o tome cesh cuti svashta od raznih ljudi. pazi se oko odluke, koga god izaberesh. Svako ima svoje mane i prednosti.

Poshalji PM Banetu i Igoru(livetofly) i dogovori se sa njima da odesh da gledash prvi put.

Moj fon je 063 8383 644(Djole) ja sam u Bg-u. Od letos imam krilo vishka(za pilota od oko 75-100kg) i rado cu ti ga dati da ga "cepash" po ravnici i vezbash - BEZ LETENJA. Dalje posle toga ces morati da se odluchish kako ces nastaviti i sa kim jer ja nit sam instruktor nit sam shkola, vec samo jedan dobronameran "gari"(kako vi kazete Cheesy )

Pozz
Djole
Sačuvana

Veni, vidi, volo!
www.JuventusVentus.org
live to fly
Čovek ptica

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 11 Septembar 2007, 23:33:52 »

Pozdrav rapid i dobrodosao.Nas par iz NSa koji se pokusavamo baviti paraglajdingom uglavnom to i nestizemo zbog gomile obaveza(porodica,deca,posao itd...) ali zato kada odemo jednom u mesec dana napravimo desanata sa titelskog brega do iznemoglosti i izgubimo svaki po 4 kile.(sto mozda i nije lose Smiley )
U svakom slucaju.Ako zelis mozes sa nama na sledeci izlet na breg ili bukovac pa da probas pocetak kao sto ti je djole i rekao.Pa ak ti se svidi teraj dalje kod ljudi koji pruzaju profesionalno pravu obuku.
Moj tel. ti je 064/472-02-30 pa cimni da se nadjemo negde na picu i ispricamo i dogovorimo.
Sačuvana

rapid
Pingvin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 12 Septembar 2007, 08:11:52 »

Pozdrav svima,
i hvala na odgovorima.
Znao sam da ste OK ljudi ali s ovoliko +energije, stvarno sam zatecen.
Igore tebi cu se sigurno javiti da se nadjemo negde i porazgovaramo i da vam se prislepam na sledecem izletu.
Pozdrav jos jednom i hvala.
Radomir.
Sačuvana
Taki
Albatros

Van mreže Van mreže

Model: Makalu
Marka: UP

« Odgovor #7 poslato: 13 Septembar 2007, 15:53:46 »

Pozdrav svima. Imam skriptu koju je pisao pokojni Divac pa ako neko od Beogradjana ima skener da je skeniramo i okacimo ovde nek mi rekne da to bude dostupno svima koji zela da imaju pri ruci. Ako neko drugi ima skener i van BG poslacu skriptu za skeniranje.  POZDRAV Cheesy
Sačuvana
Sale
Orao

Van mreže Van mreže

Model: Vista
Marka: APCO

« Odgovor #8 poslato: 13 Septembar 2007, 16:53:24 »

Ma ne mora skener, odradi se to i obicnim digitalnim fotoaparatom...Tako je po nekad i brze
Sačuvana

Cheesy
Ixa
Orao

Na mreži Na mreži

Model: Mamboo
Marka: Nova

« Odgovor #9 poslato: 13 Septembar 2007, 19:41:24 »

Postoje i programi koji skenirani text prevode u font, Abby Fine Reader npr.  Cheesy
Sačuvana

Do not underestimate the power of stupid people in large numbers!!!
rapid
Pingvin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 15 Septembar 2007, 09:58:14 »

Evo i ja da ucinim nesto za ovu malu ali perspektivnu zajednicu.
Posalji meni pa cu ja da odradim sve.
Pozdrav Radomir.
Sačuvana
live to fly
Čovek ptica

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 15 Septembar 2007, 10:55:49 »

Matori u frci sam ovih dana teskoj.Javim ti se cim ugrabim malo slobodnog.
Poz svima
Sačuvana

rapid
Pingvin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 15 Septembar 2007, 11:34:08 »

Baki, nema frke imas moj broj kad budes bio u prilici, ti zovi.
Nemoj samo da odete na desant bez mene.
Pozdrav.
Sačuvana
Taki
Albatros

Van mreže Van mreže

Model: Makalu
Marka: UP

« Odgovor #13 poslato: 15 Septembar 2007, 20:46:46 »

Pa nemam Sale bas tako dobar digitalac a nisam bogai ni tako dobar majstor za fotografije jbga. Radomire ostavi mi adresu na p.m. Pozdrav svima
Sačuvana
rapid
Pingvin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 15 Septembar 2007, 23:22:29 »

Taki,
poslao sam ti PP.
Cao i cujemo se.
Sačuvana
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Srpski prevod: Jovan Turanjanin Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
VLtop100!